Neo Yoga Teacher Training Hatha Yoga

start maandag 18 september 2023

Voor mensen die yogadocent willen worden en al enige ervaring met yoga hebben. Deze training duurt 200 uur en wordt gegeven door David van der Gaag en Gemma Schuurman.

In deze training komt aan bod:

Geschiedenis van Yoga

Filosofie van Yoga

Asana techniek

Verdieping eigen oefening

Lesgeven

Over de training

Wil je yogadocent worden? Je eigen practice verdiepen? Met de 200 uur Neo Yoga Teacher Training Hatha Yoga leer je alles om les te geven, maar ook om te verdiepen in yoga.

Let op! Het lesgeven is een belangrijk onderdeel van deze training. We vinden het erg belangrijk om een Yoga Teacher Training ook echt een opleiding in lesgeven te laten zijn. Het lesgeven stimuleert je ook om echt te verdiepen in de theorie en praktijk. Als jij iets aan een ander wilt overdragen, kom je erachter of je het zelf echt weet!

Stijl

De yogastijl van de training is Hatha Yoga. Dit is de meeste brede beschrijving van yoga die er op dit moment is. Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel stijlen van yoga ontwikkeld welke allemaal Hatha Yoga als basis hebben. De asana’s zijn vaak zo goed als hetzelfde, alleen de vorm waarin deze gegeven worden is verschillend. Daarom is een training in Hatha Yoga een goede basis om daarna misschien meer te verdiepen in een andere meer specifieke manier van yoga beoefenen. Dit komt in de training ook uitgebreid aan bod.

De nadruk in de training ligt op het leren lesgeven en verdieping van je kennis van yoga. We gaan er van uit dat je naast de training zelf yoga oefent bij een studio of thuis. 

Toetsing

Gedurende de training zijn er regelmatig korte theoretische toetsen. Daarnaast geven alle deelnemers elke bijeenkomst (een deel van een) les. Hierdoor is er GEEN afsluitende ‘examenles’. Er zijn ook een aantal individuele momenten gepland waarin we jouw voortgang en leerdoelen bespreken.

Details:

Uren

200 uur (160 uur gezamenlijk, minimaal 40 uur zelfstudie)

Data

ma 18 september t/m vr 29 september 2023 (vrij op zaterdag en zondag),
ma 30 oktober t/m vr 10 november 2023 (vrij op zaterdag en zondag). Je hebt 2×2 volledige weken les. 

Lestijden

van 09:00 tot 17:00 uur

Prijs

€2735 –

Certificering

Yoga Alliance

Aantal deelnemers

max 8

Dit ga je leren:

Voor wie

De opleiding is geschikt voor je als je al enige ervaring met yoga hebt. Je hoeft geen volleerde yogi te zijn, maar ook geen complete beginner. De voertaal is Nederlands, literatuur kan in het Engels zijn.

De Neo Yoga Teacher Training is een intensieve periode waarin ook lichamelijk veel van je gevraagd wordt. Neem bij twijfel contact met ons op. Mocht je onverhoopt dagen missen dan kijken we in overleg wat de best passende oplossing is.

Twijfel je of heb nog vragen? Neem dan contact met ons op!

 

For non-Dutch speakers

It is possible to join the course if your main language is other than Dutch. It is important though, that you are able to understand Dutch in conversation. You can however teach in English and submit all your written work in English. We have a lot of experience with non-Dutch trainees and it has worked out great! 

Programma

In 2023 vind de training plaats in 2 x 2 weken van 40 uur per week. We komen bij elkaar van maandag t/m vrijdag. De tijden zijn elke dag van 9:00 tot 17:00.

De weken zijn:

ma 18 sept – vr 22 sept 2022

ma 25 sept – vr 29 sept 2023

ma 30 okt – vr 3 nov 2023

ma 6 nov – vr 10 nov 2023

De Teacher Training bestaat uit ongeveer 160 contacturen op trainingsdagen bij de studio in Delft en minimaal 40 uur zelfstudie.

In de tussenliggende weken wordt van je verwacht dat je zelfstandig werkt aan:

– observeren van lessen

– eigen oefening

– oefenen in lesgeven

Na afronding van de opleiding kun je registreren als RYT200 bij Yoga Alliance. Voor een beeld van de planning van de opleiding kun je een mail sturen naar David

De training bestaat uit:

Prijs

De totaalprijs voor de training is €2735,-.

Voorwaarden:

Er wordt geen restitutie gegeven op het lesgeld. Mocht je onverhoopt dagen missen dan kijken we in overleg wat de best passende oplossing is. Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen, overleg dit met ons na je aanmelding. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

De algemene annuleringsvoorwaarden van Neo Yoga Trainingen zijn van toepassing.

Het is ook mogelijk om niet te slagen voor de Teacher Training, je koopt geen certificaat. Aanwezigheid op de lesdagen is een vereiste, maar ook kennis van yoga en de asana’s en het lesgeven zelf. Dit maakt uiteindelijk dat het afronden van de opleiding en het behaalde certificaat veel meer waarde heeft. Uiteraard zal er altijd tijdig communicatie plaatsvinden tussen de docenten en de deelnemers.

De training is inclusief:

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina