Een zwangere/pas bevallen deelnemer in je les

vrijdag 8 maart

Als docent kan het je behoorlijk onzeker maken als er ineens een zwangere vrouw je les binnenstapt. Hoe kun je hier rekening mee houden, waar zijn aanpassingen nodig en wat is veilig?

Deze training duurt 4 uur en wordt gegeven door Gemma Schuurman.

In deze training komt aan bod:

Geschiedenis van Yoga

Filosofie van Yoga

Asana techniek

Verdieping eigen oefening

Lesgeven

Over de training

Nooit meer onzeker zijn wanneer er een zwangere vrouw je les binnenstapt? Met deze workshop leer je rekening te houden met zwangere of pas bevallen deelnemers in je reguliere yogalessen. 

Je krijgt inzicht in de fysiologische en emotionele veranderingen die vrouwen doormaken, waardoor je beter kunt inspelen op hun behoeften.

Tijdens de cursus leer je niet alleen aangepaste houdingen en veilige aanpassingen die geschikt zijn voor verschillende zwangerschapsfasen en postnatale periode, maar je wordt ook gestimuleerd om creatief te zijn in het bedenken van aanpassingen. Deze creativiteit stelt je in staat om flexibel in te spelen op de unieke behoeften van elke deelnemer.

Details:

Uren: 4 uur

Data: vrijdag 8 maart 2024

Lestijd: van 13:00 tot 17:00 uur

Locatie: Neo Yoga Delft Studio 

Prijs: €95,-

Certificering: Yoga Alliance.

inhoud:

Voor wie

Deze training is specifiek voor yogadocenten. De yogastijl waarin je lesgeeft maakt niet uit. Ook kun je meedoen als je wel een Teacher Training hebt gevolgd, maar (nog) geen lesgeeft. Voorkennis over zwangerschap is niet nodig.

Programma

Deze workshop geeft je handvatten om zelfverzekerd zwangere en pas bevallen deelnemers in je les te ontvangen. Naast een stevige theoretische basis zijn we ook praktisch bezig om asana’s aan te passen en te ervaren wat er wel en niet werkt. Tevens besteden we aandacht aan de thema’s grenzen en verantwoordelijkheid. Wat hoort bij de deelnemer en wat hoort bij de docent?

Ervaringen van deelnemers

“Goede afwisseling van theorie, praktijk en discussie. Ik vond het heel waardevol om te leren wat er in het lichaam gebeurt bij een zwangere en je merkt dat Gemma echt expert is rondom dit onderwerp. Als er een zwangere in mijn reguliere yogales komt, kan ik nu gerichte vragen stellen en  zelfverzekerd aanpassingen geven”- Jacqueline
 
“De workshop was een fijne combinatie tussen theorie en praktische tips en voorbeelden. De reader om het thuis nog even na te lezen is ook heel handig. Gemma legt alles heel duidelijk, rustig en helder uit. Nu voel me nu een stuk zekerder als er een zwangere vrouw aan mijn les deelneemt. Het was heel nuttig, ik ben blij dat ik de workshop heb gevolgd!” – Sylvia
 
“This workshop dealt with the physical and mental changes a pregnant woman or a woman who has just delivered goes through. Understanding this helped me to plan/assist a pregnant /just delivered women in my class better. There was a lot of room for discussion where you also benefit from other participants views. Overall it was an informative and interesting workshop from Gemma who is well experienced on the subject”- Yulia
 

Prijs

De prijs voor deze training is €95

Voorwaarden:

Er wordt geen restitutie gegeven op het lesgeld. Mocht je onverhoopt dagen missen dan kijken we in overleg wat de best passende oplossing is. Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen, overleg dit met ons na je aanmelding. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

De algemene annuleringsvoorwaarden van Neo Yoga Trainingen zijn van toepassing.

De training is inclusief:

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina